12.08.2013 10:00

OSLAVA PODZIMNÍ ROVNODENNOSTI 2013

Dne 14.9.2013 se uskuteční Oslava podimní rovnodennosti na zahradě v Obřanech-Hradiska. Tent o svátek se slavil bujaře, tak, jak to Keltové uměli.

 https://keltskykruh.webnode.cz/keltove/keltske-svatky/alban-elfed-podzimni-rovnodennost-/

 

Pozvánka_Hradiska_Oslavy_podzimní_rovnodennosti_14.09.2013.pdf (154723)

PROGRAM

Oslavy podzimní rovnodennosti (svátku Mabon, Alban Elfed) v Brně-Obřanech

- soukromá akce na zahradě u Štefaneků pod valy bývalého hradiště pod záštitou občanského sdružení Keltský kruh -
Sraz v sobotu 14.9.2012 v 09.45 na konečné zastávce tramvaje č. 4 v Obřanech (Babická) pro ty z vás, kdo nevíte, kde tato zahrada je. Přijeďte prosím včas, budeme čekat jen do 10.00. Přesun od zastávky na místo probíhá zčásti po polních cestách, proto je doporučována vhodná obuv.
Program:
Akce proběhne na soukromé zahradě u Štefaneků pod valy bývalého hradiště: pečení špaldového chleba v hliněné peci podle starých keltských receptur mistrem pekařským z Kanic, pečení placek, novinkou bude nějaké sladké překvapení. Na zahradě bude živý kůň a také 2x keltský psík Idefix Ukázky starověkého způsobu tkaní na karetkách a stávku i barvení vlny přírodními barvivy (Ardbena a Kathleen) Hrnčířský kruh, výroba keramiky Lukostřelba a vrhání sekerami Rituální malování na obličej (v případě zájmu) Živá hudba - skupina Imbelusa a první skotský husovický dudák Vencorix Ukázka různých keltských předmětů - budou zde i „živí“ Keltové Vše co jste chtěli vědět o Keltech a báli jste se zeptat, také něco o svátku Alban Elfed (Keltoman) Jakékoliv další překvapení není vyloučeno 
Máte-li nějaký historický kostým, vezměte si ho s sebou
Předpokládané ukončení někdy později odpoledne.
Za občanské sdružení Keltský kruh Vás srdečně zvou
Jana a Sylva Štefanekovy a Pavel Keltoman Roháč
Případné další informace na tel. 603 328 387
https://keltskykruh.webnode.cz
Nějaké to občerstvení zajištěno bude, ale uvítáme, když třeba nějakou buchtu apod. upečete, přinesete s sebou a dáte na společný stůl, aby se tak obohatil jídelníček a obnovila tradice starověkých keltských hostin . Dále si můžete ogrilovat na ohni své přinesené uzeniny.
Na místě se bude vybírat dobrovolný příspěvek na pokrytí výdajů akce.
ZMĚNA PROGRAMU VYHRAZENA!

—————

Zpět


Kontakt

Keltský kruh

Brno-Maloměřice a Obřany